Missatge d’error ‘APC INDEX MISMATCH – win32kfull.sys’ en sistemes Windows 10 i impressora KYOCERA (actualitzat)

Quin títol més bonic per un article! no creieu?

Aquesta setmana els fantàstics tècnics de Microsoft han fet un petit obsequi en forma de pantalla blava de la mort (BSOD) als usuaris que tenen Windows 10 i una impressora KYOCERA.

Resulta que arran de la instal·lació de l’actualització KB5000802 (encara que també amb la KB5000808, sembla ser que depenent de la versió de Windows 10 que tinguem instal·lada) quan l’usuari es disposa a imprimir qualsevol document, en el fatídic instant en què es prem el botó Imprimir es rep una bufetada digital en forma de pantalla blava amb un missatge d’error que fa referència al títol de l’article que ens ocupa, i uns pocs segons més tard es reiniciarà l’ordinador. Quina alegria! oi? No importa des de quin programa intentem imprimir ni quina estratègia ens muntem per dur a terme la impressió. Tots els nostres esforços acabaran colpejant bruscament contra el famós missatge d’error de Windows de la pantalleta blava.

De moment, i a l’espera que el tècnics de Microsoft envïin una nova actualització amb la correcció al problema, la única solució vàlida és la de desinstal·lar la ja famosa actualització KB5000802 (o en el seu defecte la KB5000808) i pausar les actualitzacions automàtiques durant com a mínim 7 dies.

Això ho podrem fer dirigint-nos a Ajustos --> Actualitzacions i Seguretat —> Pausar actualitzacions d’una banda, i de l’altra, Veure historial d’actualitzacions --> Desinstal·lar actualitzacions

ACTUALITZACIÓ: Microsoft finalment ha enviat l’actualització que corregeix el problema. Per fer-ho, si havíeu pausat les Actualitzacions Automàtiques, cal treure la pausa i clic a Buscar Actualizaciones perquè s’instal·lin totes les actualitzacions pendents. Si ho demana, cal reiniciar el pc i tornar a fer clic sobre Buscar Actualizaciones fins que s’instal·li l’actualització KB50016xx, on les ‘xx’ representen 2 xifres que varien segons la versió de Windows que tinguem instal·lada (encara que també pot ser que aparegui l’actualització opcional KB5001567 i que haurà de ser instal·lada) i que corregirà el problema amb l’impressora. Caldrà reiniciar el pc una vegada més i al tornar-se a engegar ja ho tindrem solucionat, posant punt i final a aquest malson i poguent dedicar per fi la nostra atenció a les tasques informàtiques rutinàries.